Hızlı Okuma Tekniğini Uygulamak İçin İçselleştirmen Gereken 10 Davranış

Posted by

Hızlı okuma tekniğini uygulamak aslında biraz zor. Bu tekniği uygularken kazanacağınız davranışlarla bu süreci kolaylaştırmak mümkün. Hızlı okumak için içselleşitrmeniz gereken davranışları merak ediyorsanız içeriğe buyurun!

1. Hızlı okuma yapmanın temeli gözlerini hızlıca kelimelerin üzerinde gezdirmek.

Okuduğunuz metnin üzerinde gözleriniz her kelimeye odaklanmak yerine sadece kelime gruplarını ve cümleleri yakalamalı. Bunun için bu tekniği sık sık çalışmalısınız.

2. Hızlı okuma becerisi kazanmak bir süreç. Bugünden yarına değişecek bir şey olmadığı için süreç boyunca sabretmeyi bilmelisiniz.

Zaman içinde gelişen hızlı okuma becerisi kazanmak için bir süre geçeceğini bilmelisiniz. Bu yüzden süreç boyunca kararlı bir şekilde ilerlemeniz gerek.

3. Hızlı okuma tekniği tam bir dikkat işi. Bu yüzden bu becerinizi geliştirmek için yapmanız gereken dikkatinizi artırmak.

Hızlı okuma becerinizi artırmak için mutlaka odak çalışmaları yapmalısınız. Odaklanma yeteneğiniz geliştiğinde hızlı okumanızın da geliştiğini göreceksiniz.

4. Hızlı okuma becerisini kazanmanın yolu çok pratik yapmak.

Sürekli hızlı okuma tekniği pratikleri yaparak hızlı okuma becerilerinizi geliştirmeniz mümkün. Bunun için her gün belirli saatlerde bu pratikleri yapmayı sürdürmelisiniz.

5. Hızlı okumanın formülü kelime bilgisini artırmak.

Kelime bilginizi artırarak okuyacağınız metinleri daha hızlı anlamanız mümkün. Yeni kelimeler öğrenmek için kitap veya başka metinler okuyabilirsiniz.

6. Hızlı okuma becerisinin temelinde göz takibi olduğunu söyledik. Bu takibi yapabilmek için gözlerinizle sık sık egzersiz yapmalısınız.

Hızlı okuma becerisini geliştirmek için göz kaslarınızın güçlenmesi gerek. Gözlerinizin güçlenmesi için bu göz egzersizlerine gündelik hayatınızda yer vermelisiniz.

7. Metne tam anlamıyla kendinizi verebilmek için iç sesinizi kapatmanız gerek.

İç sesinizi susturmanın yolu meditasyon yapmak. Meditasyon size odaklanmayı ve zihninizi sakinleştirmeyi öğretiyor. İç sesinizi susturmayı başardığınızda okuma hızınız da artar. Bu yüzden hayatınıza mutlaka meditasyonu dahil etmelisiniz.

8. Bu süreçte not edinme alışkanlığı kazanmanız gerek.

Kendi gelişiminizi görmek için yapmanız gereken bir not defteri almak ve sürekli okuma hızınızı not etmek. Bu sayede hızınızın gelişimini daha rahat takip edebilirsiniz.

9. Hızlı okuma tekniğini uygularken farklı farklı türleri okumayı alışkanlık edinmelisiniz.

Bu süreçte makaleler, farklı tarz romanlar, gazeteler gibi çok çeşitli türleri okumalısınız. Farklı türleri okuyarak hem hızınızı hem de kelime haznenizi geliştirmeniz mümkün.

10. Uzun süre boyunca kitap okuduktan sonra gözlerinizi dinlendirmelisiniz.

Kitabınızı okuduktan sonra gözlerinizi rahatlatmanız gerek. Dinlenmek için derin nefes alabilir veya göz egzersizi yapabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir